English Werken bij AdResults

im体育赛事客户端

Affiliate marketing is een online marketing kanaal waarbij affiliates of website eigenaren ingezet worden met het doel om verkopen te genereren. Binnen affiliate marketing wordt over het algemeen performance based afgerekend. Dit houdt in dat een adverteerder een vergoeding (procentueel of vast bedrag) betaalt aan de website eigenaar voor elke gegenereerde lead: een inschrijving of afname van een dienst, of sale: verkoop van een product. 

De afgelopen jaren zijn veel grote affiliates overgestapt vanuit een affiliate netwerk naar een eigen platform. Affiliates zoals Fashionchick.nl en Kleding.nl zijn overgestapt op een CPC vergoeding, waarbij de adverteerder per klik afrekent. Deze affiliates kunnen rechtstreeks aangesloten worden of via een affiliate netwerk (in dat geval betaalt een adverteerder wel een fee over de advertentiekosten).

 

Voor wie is Affiliate marketing interessant?

Affiliate marketing is voornamelijk geschikt voor webwinkels en dienstverleners die leveren aan consumenten: financiële en telecom dienstverleners. Affiliate marketing is minder geschikt voor bedrijven die zich focussen op Business to Business producten en/of diensten. Bij het inzetten van affiliate marketing is het allereerst belangrijk dat de kanalen  SEO   en  search advertising   ingezet worden en geoptimaliseerd zijn. Mocht Affiliate marketing ingezet worden zonder dat SEO en search advertising zijn geoptimaliseerd, bestaat de kans dat affiliates deze kanalen van u overnemen. Uiteindelijk bent u in dat geval duurder uit: als het voor een affiliate rendabel is om search advertising voor u in te zetten, dan zou u dit zelf goedkoper moeten kunnen inzetten. Stel dat u affiliate marketing wilt inzetten terwijl SEO en search advertising niet geoptimaliseerd zijn, zorg er dan voor dat u voorwaarden stelt aan uw affiliates over wat zij wel/niet voor u mogen doen. AdResults kan u hierin adviseren.

Hoe werkt Affiliate marketing?

In Nederland bestaan ongeveer 20 affiliate netwerken (enkele voorbeelden:  Zanox Daisycon TradeTracker Affilinet ,  etc.). Affiliate netwerken zijn intermediairs tussen de affiliates (website-eigenaren) en de adverteerders. Een affiliate netwerk biedt een software oplossing, waarmee kliks en verkopen van affiliates geregistreerd worden. De adverteerder betaalt voor het aantal goedgekeurde  leads/sales. Mocht een consument bijvoorbeeld een product retourneren, dan behoudt u het recht gedurende een afgesproken periode de verkoop van de affiliate af te keuren. U betaalt niets voor de afgekeurde leads/sales, alleen voor de goedgekeurde leads/sales. AdResults kan u ondersteunen op het gebied van Affiliate marketing: wij kunnen (een gedeelte van) uw keuring uit handen nemen, richtlijnen opstellen voor affiliates, controleren op fraude en uw affiliate campagnes verder uitbreiden door het werven van nieuwe affiliates.

marketing presentatie

Welke Affiliates zijn actief in Nederland?

In Nederland is een groot aantal affiliates actief. Deze affiliates kunnen ingedeeld worden in groepen:

Naast bovengenoemde categorieën is er nog een groot aanbod van Affiliates met unieke concepten.

Waar moet u op letten bij het inzetten van affiliate marketing?

Het is belangrijk om te realiseren wie u promoot en ook om aan te geven welke affiliates u wel en niet mogen promoten. Vragen die u zich daarbij mag stellen zijn:

  • Hoe gaat u om met wetgeving? (bijvoorbeeld “Geld lenen kost geld” vermelden bij leningen en met de vaste boekenprijs bij cashback sites).
  • Welke affiliates hebben wel en geen meerwaarde voor u? Hoe kunt u dit analyseren?
  • Hoe gaat u om met affiliates die onrealistisch veel sales voor u genereren en hoe ontdekt u fraude gevallen?

Naast deze vragen zult u bij het inzetten van affiliate marketing kennis maken met een groot aantal aspecten waarbij AdResults u onafhankelijk kan adviseren en het campagne-management voor u uit handen kan nemen. Voorbeelden van aspecten die naar voren komen: IP Tracking, cookie dropping, vergoedingen vaststellen, netwerkvergoeding (opslag en margemethode), promotiemateriaal (banners, links en XML/CSV feeds), keuring affiliates, keuringstermijn leads/sales, netwerkontdubbeling, analyses van affiliates, het werven van affiliates, eCPC analyses, typosquatting, etc.

‘De samenwerking met AdResults ervaren wij als zeer prettig. De lijnen zijn kort, de response op email is snel, informatie is to the point, deskundig en relevant.’

Jordi Esser
Online Marketeer
Bekijk hier de case

友情链: im体育官方入口,im体育app官方入口 安卓版下载 | im体育线上登录_im体育官网版网址下载 | im新体育首页~IM体育最新免费版下载 | IM体育综合官方网站|im体育最新版下载安装 安卓版 | im体育赛事比分app,im体育app登录平台 安卓版下载 | im体育苹果下载软件 _ im体育平台官方网站 APP v5.1.23 | IM体育在线平台-im体育官im体育官网 苹果版 |